Alla inlägg under juli 2007

Av Cecilia - 19 juli 2007 10:32

Idag har jag varit "inne i stan" (alltså centrala London)och jobbat med min käre man med att leverera. Det var en ganska kort runda idag - ibland kan det ta flera timmar - men jag hann med en Smoothie och lunch i alla fall. Jag förundras fortfarande efter 15 år i London över alla vackra hus och ofantliga byggnader, jag tänker ofta att - wow, jag bor faktiskt här- när vi kör förbi Buckingham Palace eller Big Ben eller Trafalgar Square, de är ju så historiska och pampiga att man knappt ror att de är riktiga! Oftast tycker jag det är kul att bara sitta och titta på folk när jag är inne i stan, alla fina damer med sina Prada och Gucci, och ibland häder det att man får se en riktigt typisk engelsk herre med fin kostum, sin Bowler hat och paraply, de existerar faktiskt! Har för tillfället en öron infektion så jag går på penicillin. Ungarna slutar skolan imorron - hoppas på lite solsken snart!

Av Cecilia - 17 juli 2007 20:57

J var hemma frå skolan idag (duktigt skoltrött nu!) och jag hade redan planerat att jag skulle sticka och förbeställa den nya Harry Potter boken (som kommer ut på lördag) till henne, så istället för att sitta hemma och tycka allt var allmänt trist, så följde hon med mig och gud, vilken shopping det blev! Det är ju rea överallt nu och de rear ju sommargrejor som bara den! Så det blev några tröjor, kul glas till M, linne & sandaler till M, tapet rulle till J's rum (när vi nu tar tag i det vet jag inte....) och lite annat smått och gott + lite lunch ute också. J var nöjd i alla fall och blev på bättre humör - det är otroligt vad lite "retail therapy" kan göra gott! Idag har delar av vårt nya golv lagts och det ser faktiskt lite konstigt ut att äntligen få golv , efter att ha levt med plywood golv i 6 månader! Men visst blir det snyggt! Alla ser fram emot att åka hem till Sverige på semester om ett par veckor och det ska bli kul att träffa alla och gå ut och ta en öl eller tre....bara man överlever släktingarna och inte stryper nån av dem inom två veckor, så går det nog bra! :-) Vi beställer i alla fall solsken tills vi kommer!!!!

Av Cecilia - 16 juli 2007 19:12

Usch, nu är jag trött på att ha verktyg liggande överallt! Imorron ska det riktiga golvet läggas (sa snickaren) efter alla förberedelser, som för mig verkar onödiga - det är väl bara att lägga det förbaskade golvet!!!! :-) Jag vann en låda med skruvmejslar i olika storlekar på lotteri häromdan, så nu ska här fixas!!! Har tampats med en stor hög stryktvätt idag och jag vann! Annars har det varit en vanlig vardag...med tvätt i mängder som vanligt! Mannen min ska spela fotboll ikväll..han brukar sparka boll ibland med några andra pappor, som också fortfarande drömmer om att bli fotbollsproffs, so watch out Beckham,,,yeah right! :-) Så det blir väl kanske lite av en tjejkväll för mig och äldsta dottern, vi har ju blivit fast för den senaste upplagan av Big Brother...vi har ju bara hundratals kanaler att välja på men nog fanken ska man sitta och glo på en hel hop loosers som bråkar hela tiden! För ett tag sen var det bra program varje kväll och gud nåde den som ville titta på nåt annat klockan 9 på kvällen - då var tv'n MIN! Men nu varkar de alla ha slutat...ingen O.C..ingen ER...ingen Prison Break...men Greys Anatomy går och en ny serie som heter Brothers and Sisters - helt ok! Annars kan man ju faktiskt stänga av skiten!

Av Cecilia - 16 juli 2007 00:04

Lunch BBQ'n idag gick faktiskt bra, fastän regnet har hängt i luften hela dan och det har varit rikitgt åskvarmt....det var 25C ikväll vid 8-tiden! Gästerna vi hade idag har vi känt länge - killen har jag känt i minst 15år (från när jag först kom till London) men hans fru i kanske 5 år nånting, men vi har aldrig riktigt umgåtts ....förutom att vi träffas på puben då och då...men nu har de en dotter på 9 månader, så kanske alla håller på att bli vuxna nu och mer civiliserade??? Vi har gått ut och umgåtts med samma gäng i ca 15 år och mannen min har känt dem längre än det men ibland är det fövånandsvärt hur lite man egentligen känner varandra! Vi snackar mest strunt och är allmänt omogna (för vår ålder) när vi går på puben - vi löser inte några världsproblem precis! Men ibland är det skönt att inte behöva va så "vuxen" ibland - speciellt när man som jag har varit mamma i mer än en tredje del av mitt  liv! Imorron är det skoldag igen och sista veckan innan sommarlovet - barnen brukar mest göra roliga saker denna veckan och på fredag ska ska jag och yngsta dottern M ha en picknick med resten av hennes klass efter de slutar. J ska till Thorpe Park (typ Gröna Lund) med sin klass på torsdag och sen är det sommarlov i sex veckor...undrar om man har fått några gråa hår innan september???? :-)

Av Cecilia - 14 juli 2007 21:24

Regnet hänger i luften..ja det måste vara engelsk sommar och lördag till på råga på allt...det känns som hundra år sen man var ute och röjde en lördags kväll... men vi försöker i alla fall komma ut och ta en öl en gång i veckan (nu när J är stor nog att sitta barnvakt!). ölstunden i går kväll blev plötsligt avbruten av J som ringde och sa att lillasyster hade vaknat och ville ha mamma, precis när vi hade börjat på den andra ölen såklart, men när vi kom hem ca 5 min senare sov lillan redan..typiskt! Och i morse sa hon att hon inte kom ihåg nåt av kvällen innan, fast att hon hade varit uppe och gått och allting! Men sömngångare finns ju redan inom familjen, speciellt maken då som gick omkring näck en gång när hans mamma hade gäster...men det är en helt annan historia! Idag var det som vanligt dans på morronen för M (hon steppar och dansar ballet och modern dans), sen tycker jag att det har varit en ganska tråkig dag...mannen och jag har gått omkring och varit allmänt irriterade på varandra, jag tror inte nån av oss vet riktigt varför..bara lite allmänt bitchiga! Längtar nu efter solsken soma kanske kan pigga upp lite...men det verkar inte som om man skulle bli speciellt brun denna sommaren heller! Brun-utan-sol försäljningen har nog gått upp en hel del! Bilden är på vår trädgård och M's nya klätterställning..och tvätten!!!!

Av Cecilia - 13 juli 2007 20:45

Just nu håller vi på att få nytt golv på hela nedan våningen, projektet började innan jul och först nu har snickaren fått tummarna loss att avsluta jobbet! Så vi har levt med jättesnyggt plywood golv sen i julas som nu har gått över gränsen att någonsin bli rent igen.....och idag todde jag då att det riktiga golvet skulle läggas men nehej så fel jag hade! Golvet kunde ju inte börja läggas idag eftersom vi ska ha gäster på söndag och snickaren ville inte riskera att nån skulle gå på brädkanterna och förstöra dem...så istället beslutade han och min kära man att då kunde han ju slå ut en av de öppna spisarna istället...vi ska fortfarande ha kvar själva "hålet" att ha nåt snyggt stor ljus eller nåt i...eftersom detta är ett engelskt 30-tals hus finns här en himla massa öppna spisar, totalt 4 stycken. Så nu tillbringas fredags kvällen i en salig röra men soffor på andra ställen än de ska va, arbetsbänkar, hammare, spik, skruvar, skitiga golv och mattor, plankor och dörrar lutade mot väggar, massor med tegel i trädgården och vi ska ha folk här på söndag! Och om vi har riktig tur så regnar det på söndag också på vår planerade BBQ...men M är lika glad som vanligt, hon verkar trivas i röra! I kväll ska jag och maken gå på en av våra lokal pubar ( här finns tre mindre än 10 min gångväg) och avnjuta ett par väl förtjänta kalla öl....snart är det sommarlov!!!

Av Cecilia - 12 juli 2007 19:50

Jaha, då skulle jag försöka blogga IGEN!!!!!!De senaste gångerna har det ju inte blivit så mycket av det...men det kan kanske va några av mina svenska vänner som kan va lite intresserade av hur det engelska vardags livet är..vad vet jag! Annars kan det ju va ganska skönt att skriva av sig lite ibland! Tänker lägga in lite nya blider på tjejerna.....Idag har i alla fall varit Harry Potter Dagen! Den nya filmen kommer ut idag och äldsta dottern J har sett fram emot detta i flera månader, hon är just nu och ser den med en kompis. Hon erkände igår att hon hade haft en av film melodierna på hjärnan hela dan i förrgår och hon fick fjärilar i magen när hon tänkte på att hon skulle gå och se filmen - det är inte så ofta man får se henne se fram emot något men när det gäller Harry Potter...dessutom kommer den sista boken ut om ett par veckor också, så viilken Potter månad alltså! Jag måste ju erkänna tt jag också skulle vilja se den nya filmen....man måste ju hänga med!!! Jag har dock inte läst någona av böckerna men har sett alla filmerna hittills..ena av J's kompisar vars pappa är journalist har redan fått tillgång till den nya boken och har berättat för henne hur den slutar..så nu vet man ju det!!!! Om det är nån som vill veta , så kan jag bli övertalad mot rätt summa pengar!!! :-)

Bilderna är förresten : J & M's fars dags kort

                                 M och nya kompisen Amanda

                                 Princessan av Legoland!
 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards