Alla inlägg den 30 juni 2008

Av Cecilia - 30 juni 2008 17:52

Valencia's innerstad ligger 7 km från stranden - och vilken strand sen! Där ligger Åhus i lä!!!!!!


Vi åkte dit i lördags och åt på Valencia's äldsta restaurang (antagligen!!!!) men det fick vi inte reda på förrän efteråt!!!


I söndags åkte vi ner till stranden, efter vi checkade ut från hotellet. Hyrde några solstolar och satt och njöt i stora drag! Jag badade t.o.m TVÅ gånger i Medelhavet, jag brukar va lite av en bad-kruka annars men det var perfekt varmt och svalkande. Så lite solbrända blev vi allt, även om vi bara satt i solen i en timme eller nåt men solen var ju ganska stark!!!!! Mannen min fick randiga ben, eftersom han bara solade framsidan av benen och glömde ta på solcreme....


Titta gärna på de tidigare inläggen - jag skrev fyra stycken på en dag - annars hade det blivit för långt! 

Av Cecilia - 30 juni 2008 17:46

I lördags gick vi och tittade på Ciudad de las Artes y las Ciencias - Konst och Vetenskaps staden.


På ett 350,000 kvadrat meter stort område finns dessa futuristiska byggnader med stora bassänger mellan sig, man kan såklart inte bada där men jag satt och svalkade fötterna en stund i alla fall!



Av Cecilia - 30 juni 2008 15:57

Vårt hotell, Ayre Astoria Palace, låg mitt inne i Valencia, ca 2 minuters gång-väg från en av huvud gatorna, men det var himla lugnt och fridfullt med en fontän utanför och en liten restaurang/bar.


Jättefint hotell, ja rent ut sagt lyxigt!


Vi strosade runt både fredag och lördag, shoppade lite och bara njöt . Vi hade inga speciella saker som vi ville se utan bara ta allt som det kom. På fredags-kvällen käkade vi Paella med utsikt över Medelhavet...det kunde ha varit värre! :-)


BIlderna är från Plaza del Ayuntamiento, där rådhuset ligger och det fanns 13 olika blomster-handlare runt torget!


Bild på fontänen utanför hoteller på Plaza del la Rodrigo Botet och en bild på hotellet.


Bilen på kvällen är från Plaza del la Virgen, bakom catedralen (som vi också var inne i), där satt vi och tog oss ett par drinakr i lördags kväll och det var bara 30 grader varmt...... 

Av Cecilia - 30 juni 2008 15:49

Ja, vad ska man säga...förutom att helgen var underbar! Mindre underbart var det att köra hemifrån klockan 3 i fredags morse.....men det gick helt ok, vi tog en liten siesta på eftermiddan' sen så vi kom ikapp lite med sovandet!


Det finns så mycket att säga om helgen och så många bilder, men jag ska va kortfattad och dela upp det hela i små-bloggar.


Vi flög över Pyreneerna, vilket jag tyckte var ganska häftigt!!!!!Kommer ihåg när vi flög hem från Thailand (eller det kan ha varit Indien...), så flög vi över Himalaya och det var RIKTIGT häftigt...berg så långt ögat kunde nå!


Bilderna här nedan är från i fredags när vi flög över bergen! 

Ovido - Quiz & Flashcards