Alla inlägg under juni 2008

Av Cecilia - 21 juni 2008 23:04

Nähä, det blev ingen grill-midsommar-fest.....himlen öppnade sig redan under natten och envisades med att små- regna under hela förmiddan', så vi satte en dead-line vid elva-snåret...hade det slutat regna och såg ut att klarna upp, skulle vi fortfarande ha festen......med det gjorde det ju naturligtvis inte! Såklart!


Så jag och maken satte oss att sms'a och ringa runt...vid sista räkningen hade vi nästan 30 vuxna och 17 barn som skulle komma och vi fick tänka realistiskt att vi kunde helt enkelt inte ha alla inomhus!

Jag hade ju tänkt mig en fin sommar-kväll med vid- öppna altandörrar och folk som stod och pratade på gräsmattan och barn springandes runt!!!!


Vissa blev nog ganska besvikna (vi också!!!) men vädrets makter kan man ju inte göra något åt!!!!!Det blev istället middag med ett par av vännerna, så M fick leka av sig lite i alla fall!


Sist jag kollade skulle det bli runt 28 grader och sol i Valencia nästa vecka, så nästa helg lär nog inte regna bort för oss i alla fall!

Av Cecilia - 20 juni 2008 00:17

Tänkte bara önksa alla en glad midsommar! Här firar man ju inte midsommar precis - förutom om man nu är en druid och åker till Stonghenge och firar årets längsta dag - man kan ju faktist åka in till Hyde Park och fira med en massa andra (fulla) svenskar men vi firar istället med en BBQ med massor av kompisar (+barn), som kanske också kommer att bli mer eller mindra glada i hatten!(förhoppningsvis inte barnen!)


Jag saknar det där traditionella midsommar- firandet ibland , speciellt när mina kompisar hemma träffas och firar midsommar - men vi får väl ta igen det med en rejäl kräftskiva istället - det börjar ju bli lite av tradition över det eller hur Cia och Kikki??!!


Så gå nu ut och plocka sju sorters blommor och dröm fina drömmar! :-) 

Av Cecilia - 18 juni 2008 23:46

Tänker faktiskt absolut inte nämna nåt om fotbollen...förutom...SKIT oxå!


Det senaste tillskottet i vår ständiga renovering är vår nya låtsas-öppna-spis! Ja, det är ju ingen öppen spis längre över huvud taget! Designad och byggd av mannen min (tänk vad duktig han är!!!) och också en utmärkt plats att visa upp vårt fina Diabas-fat, som har blivit lite o-älskat på sistone! Men nu får det visas upp igen! Dottern M var med och målade!!!!!

Av Cecilia - 17 juni 2008 15:29

Idag är tisdags temat ögon så håll till godo!


I morse körde vi mina föräldrar till Heatrow - det är alltid kul när de är här men också lite skönt när de åker hem......


Har varit och shoppat lite engångs-grejor till vår midsommar BBQ som vi ska ha nu på lördag - det kommer nog ganska mycket folk - vi ska ha öppet hus och folk kan stannar hur lite eller länge de vill! Hoppas bara det blir fint väder!

Av Cecilia - 16 juni 2008 21:01

Här är ett foto av en av de många vilda papegojor som kommer till vår trädgård för att äta nötter!

De säger att de använde denna sortens papegojor när de spelade in "The African Queen" här i närheten (för hundra år sen!) och att de sedan släppte de fria, så nu finns det hundratal som flyger runt häromkring!

Av Cecilia - 15 juni 2008 19:11

Idag blev det en tur in till Hyde Park, efter en lite slappe-morron. Vi käkade lunch vid The Serpentine, kollade på Princess Diana's memorial fontän (där M badade fötterna men det var så KALLT!!!) och gick sen och kollade sen runt på The Victoria & Albert Museum.


President Bush är här på besök i stan och på vägen hem såg vi faktiskt kortegen med massor av poliser i diverse fordon som eskorterade honom och frugan från Heathrow!

Av Cecilia - 14 juni 2008 19:03

Idag tog vi oss en tur ut från Londons storstad! Först hade vi pcik nick med oss (igen) och stannade till i en skog (Burnham Beaches) och käkade lunch och njöt av solskenet. Sen bar det av till Beaconsfield där vi besökte Beaconscot Model Village - en miniatyr värld som till den mesta delen byggdes under 1930 talet.


På kvällen tittade vi på forbollen och vi vet ju alla hur det gick...jäkla skit!


På kvällen tog vi oss en liten drink vid Thames'ens strand, jag, maken och en kompis!

Av Cecilia - 13 juni 2008 20:47

Idag har varit en riktig utflyckt's dag. Vi lät båda barnen va hemma från skolan, tog båten längs med Thames'en från Kew Bridge till Westminster(Big Ben, Houses of Parliament).

Vi fixade med oss en pick nick lunch som vi åt på båten. Det var många år sen vi åkte den turen men man får ett helt annat perspektiv av byggnader man känner väl om man ser dem från vattnet, man får också en otroligt fin bild av alla broar man åker under på väg till Big Ben - 11 st räknade vi idag - min favorit är Albert Bridge, den är så tjejig på nåt sätt!


Vi tog en taxi till Covent garden och gick och strosade i flera timmar - jag gillar verkligen Covent garden, det är definitvt ett av mina favorit ställen!


Sen gick vi över Waterloo Bridge, där man har en av de bästa utsikterna över Thames'en , till Waterloo station, där vi tog tåget hem.


Trötta och hungriga gick vi sen till en Indisk restaurang som ligger precis runt hörnan, gud vad gott det var, och nu är vi alla så mätta så vi bara pustar och stånkar!!!!


Igår var vi på ännu ett pub quiz och vi kom tvåa - snart vinner vi!!!!!

Ovido - Quiz & Flashcards