Alla inlägg under oktober 2007

Av Cecilia - 14 oktober 2007 23:53

Helgen har varit ganska slapp, tampas med de sista symptomen av förkylningen, som nu verkar gå mot sitt slut!!!! Igår körde vi och överraskade makens morbror, som fyllde 50, med tårta och blommor. De ska ha fest nästa helg, så vi ska dit och sova på hotell efter. Kan kanske bli ganska kul.....


Svärmodern kom igår och ska stanna ett par dar, håller redan på att få sår i öronen!!!!!


Det mest energiska vi har gjort idag var att städa lite och köra till trädgårds centret för att köpa kompost ....


Äldsta dotterns disco äventyr i fredags slutade med att Pappa Chauffören fick åka och hämta henne tidigt, eftersom hon inte tyckte det var kul - för hög musik och allt för många snobbiga rikemans barn....tror inte att hon kommer att bli nån som hänger på nattklubbarna precis!!!!! Men pappan kom och räddade sin prinsessa, som sen åkte hem till mamman och käkade chips och kollade på Ugly Betty ...kunde knappast bli bättre!!!!!:-)

Av Cecilia - 12 oktober 2007 20:59

Ikväll har jag och lill-tjejen en liten mys kväll...mannen min är på fotboll och ska till puben efteråt och stora-tjejen är på disco..jodå, tonåringar går på disco fortfarande! Det skulle va på nån rodd klubb vid Thames'en med mest ungar från privat skolor men J känner många av dem. Väldigt välorganiserat också!


Ja det var längesen vi var ute och ravade en fredags kväll i London eller vad säger ni tjejer???(ja ni som var au-pairer i London vill säga.....!) Fredag kväll på The Porcupine vid Leicester Square och sen vidare till Borderline där vi dansade natten lång och sen N97 bussen hem (den går fortfarande!) Ja, om våra föräldrar hade vetat vad vi gjorde hade de nog fått spel!!!! :-)


Har varit inne i West End idag och jobbat med mannen min, det blev en sväng till den svenska affären där det inhandlades snabb makaroner, smörgåsrån, apelsin marmelad, saft, guld nugat och lite chips...det är ju fredag!!!! Även om jag kommer att tillbringa den i soffan med Ugly Betty på tv'n, kan man ju unna sig lite gott......jag ska äta chipsen med andakt för jag köpte bara en påse!


God fredag på er allihopa! 

Av Cecilia - 10 oktober 2007 20:16

Typiskt att alla i hela familjen ska va sjuka samtidigt..förutom lill-tjejen, som är så glad och pigg som vanligt! Stora-tjejen och jag har mest legat i soffan och kollat på MTV de senaste dagarna..vi har tyckt otroligt synd om varandra..men vad kan man göra med virus!


Jag käkar ju penicillin, så jag har känt mig ännu mera trött, mannen min har visserligen jobbat men har också varit dålig...men nu verkar det va på bättringvägen!


Var på "Funky Jewellery" klubben med M efter skolan idag, och idag gjorde vi pärlor av lera som vi ska måla nästa vecka. Otroligt pedagogiskt!


J ska gå till skolan imorron, så jag får soffan alldeles för mig själv!!!!:-)

Av Cecilia - 8 oktober 2007 23:52

Nu är det visst officiellt - min kära gamla vän Katrin och hennes man Micke väntar på "the sound of tiny feet" ie de ska ha barn! Jag har vetat om det sen i somras men blev tillsagd att det ännu var in-officiellt men nu har jag fått klartecken att det är fritt fram! Grattis grattis mina kära vänner - ni kommer att bli de coolaste föräldrarna i Malmö - ska ni skaffa sido-vagn till Vespan???


Själv har jag varit hos doktorn idag - fick bara sitta och vänta i en timme - men fick till slut antibiotika mot en halsinfektion, äldsta dottern J har också varit hemma idag, blek , förkyld och ont i halsen, så vi har tyckt synd om varandra!!!! 


Och det är det mest spännande som har hänt idag....host och god natt! 

Av Cecilia - 6 oktober 2007 22:02

Imorse vaknade jag och hade absolut ingen röst alls och jag kan fortfarande bara kraxa lite och viska högt - det är faktiskt oroligt ansträngande att försöka prata!!! Familjen är väl ganska glada antar jag...men jag visslar och knäpper med fingrarna när jag vill ha deras uppmärksamhet! Hur jäkal patetiskt är inte det! Men jag är ganska van vid det nu...jag har tappat rösten sååå många gånger de senaste åren!


Det känns som om det har varit en väldigt lång dag , antagligen för att vi inte har gjort speciellt mycket, jag var uppe tidigt med M medans resten av familjen latade sig! Mannen min gick med M till hennes dans klass i morse och jag kunde för en gångs skull kolla på lite lördags-morron-tv..hang-over-tv som de kallar det här..så det blev en liten titt på de söta pojkarna i One Tree Hill!!!


Det enda vi gjorde idag var att sticka ut en runda för att J behövde tyg till ett projekt i skolan, hon ska designa och sy en Pop Art kudde, och för att inhandla en ny höst jacka till henne (som inte brukar va det lättaste!) men vi fick napp i den första affäran vi gick in i...result!!!


Soffan lockade ikväll med The X-factor, så för oss sjuklingar är det nog det intressantaste som kommer att hända ikväll.....:-( 

Av Cecilia - 5 oktober 2007 23:35

Har varit med mannen min inne i West End och jobbar idag - suttit och vaktat saker i bilen och tittat på folk! Satt utanför Christie's och där kom helt plötsligt  David Cameron ( parti ledare för The Conservative Party) gående. Det är ganska roligt att man har sett en del kändisar genom åren - Lill-Babs på Harrod's toa, Peter Jöback på väg att gå över en gata, Sven-Göran Eriksson, Tord Grip och Fredrik Ljungberg (vadå snygg!) på Svenska kyrkans's fotbolls kväll (jag vann en fotboll med deras autografer!), Jude Law (ännu snyggare!)med sina barn på Legoland Windsor, Alan Rickman (skådis, bla Prof Snipe i Harry Potter) i Notting Hill men vårt största claim to fame måste nog va att vi brukade känna Daniel Craig, den senaste James Bond, äldsta dottern J och hans dotter Ella brukade va bästisar och gick i samma klass i 7 år, hon var ofta hemma hos oss och han brukade komma och hämta henne ibland och ja, han är ganska läcker!!!! Hans dotter är en kopia av honom!


M hade några kompisar med sig hem idag så de underhöll sig själva ett tag. Min röst håller på att ge upp, så det blev en hemma kväll i soffan med den nya Ugly Betty serien på tv!

Av Cecilia - 4 oktober 2007 20:55

Idag har jag också blivit dålig, min hals i alla fall, de senaste åren när jag har blivit förkyld har det alltid satt sig i halsen - det börjar med ont i halsen och hosta och slutar med att jag tappar rösten, maken brukar bli glad då.....och idag känns det precis så det brukar kännas innan jag tappar rösten, så  vi får väl vänta och se...


M har gått i skolan idag , så hon känner sig lite bättre. Hon började på Yoga efter skolan idag och hon tyckte det var kul! Träffade också idag en annan svenska som har barn på samma skola, jag har hört henne prata svenska med sin dotter innan men har inte fått tillfälle att prata med henne, men hennes dotter går också på yogan, det visade sig vara en annan skåning, ursprungligen från Ystad, och hon sa att det finns 20 svenska familjer här i närheten, så det måste jag forska lite i! Det finns visst en grupp som heter Svenska Mammor som brukat träffas ganska ofta, så det kan ju va kul att gå dit nångång och prata det gamla modersmålet! Om jag nu får behålla rösten vill säga......

Av Cecilia - 3 oktober 2007 21:03

 M har varit hemma från skolan igår och idag med förkylning och nån sorts mild mag-bacill (jag ska inte gå in på detaljer...:-), hon prickade in det ganska bra, eftersom det fanns massor av nya leksaker att titta på under dessa dagarna!!!


Mannen min går omkring och ojjar sig..han är också förkyld men han är ju alltid sååååå mycket sjukare än alla andra...här kallar vi kvinnor det för "man-flu", kom igen grabben...det är bara en förkylning - inget livshotande!!! Här finns det ju mycket mer recept-fria mediciner mot förkylningar, ok ok inte riktig medicin men man känner sig bättre i alla fall, men det ska han naturligtvis inte ta...mitt motto när jag är förkyld är : TA ALLT!!!!!!:-)

Ovido - Quiz & Flashcards