Alla inlägg under november 2007

Av Cecilia - 7 november 2007 12:47

Idag har jag haft en kaffe morron (ja, jag drack kaffe i alla fall) med vår riktigt trevliga nya granne. De flyttade in rakt över gatan för nån månad sen och vi har försökt organisera en liten snabb träff sedan dess men saker har alltid kommit imellan...men idag blev det i alla fall av! Det visar sig att vi har ganska många saker gemensamt och är i samma ålder, så det kan nog bli en bra granne av henne!


Igår var vi hos doktorn med M, hon har haft en öron propp ganska länge nu, så hon har haft nedsatt hörsel på ena örat stackaren!!!! Så efter att ha försökt bli av med den ,den naturliga vägen ie olivolja i örat, så fick hon den bort spolad istället och ungen blev helt överlycklig för att hon kunde höra ordentligt igen, hon t.o.m hoppade till av höga ljud och satte handen för örat!!!!


Äldsta dottern J har varit hemma sen i måndags med en mag-bacill, precis som lilla systern hade i förra veckan...hoppas inte vi står på tur...ska ha det super hygienisikt här nu!!!!!


I eftermiddag ska jag och hjälpa till i M's klass lite..hoppas jag inte får ett nervöst- sammanbrott av alla skrikiga ungar!!!!! :-)

Av Cecilia - 4 november 2007 19:58

"Remember, remember the 5th of November - gunpowder, treason and plot"

Imorron är det Guy Fawkes night eller Bon-fire night, en högtid här i England där folk skjuter massor av raketer och eldar brasor till minne av Guy Fawkes som försökte spränga Houses of Parliament hundratals år sedan - varför de firar det vet jag inte riktigt men det har smällt som bara den i flera dar nu! Förr i tiden brukade barn klä ut dockor och stå på gatorna och tigga "a penny for the Guy" men den traditionen har nog dött ut nu! Runt den här tiden är det också den Indiska högtiden Diwali, där de också brukar skjuta massa raketer!!!!!! Och eftersom vi bor i ett ganska indiskt område, så kommer det väl att smälla i ett par dagar till!


Annars har helgen varit ganska lugn - mannen min har fixat men yngsta dotterns rum - det ska upp en ny gardin stång men när han väl började, upptäckte han att det behövde göras ett par saker INNAN han kunde börja sätta upp den...ja, ja den kommer väl upp snart! 


Jag fick äntligen färdig sytt mina Marimekiko paneler..ffiiinnnaaa blev dom! Och det blev en gardin kappa till köket också...himla duktig jag har varit! Känner mig ganska nöjd i alla fall.....!!!! Idag blev det en liten shopping trip, där det inhandlades skol byxor till J och lite grejor till M från H&M, själv unnade jag mig en ny halsduk!!!! Hittade även en Polarn o Pyret affär där i shopping centret, det är ju ovanligt här!!! Nu ska jag hålla kvälll..hej svejs!

Av Cecilia - 2 november 2007 17:25

Jaha, då hade man M hemma från skolan idag - hon kräkte två gånger mitt i natten stackarn - men annars idag har hon varit hur pigg och kry som vanligt - jag misstänker att det kan va allt Halloween godiset som hon åt igår - hon har varit helt hyper de senaste dagarna och när jag vände ryggen till igår, så åt hon så mycket godis hon kunde!!!!! Kanske det kan va en liten läxa för henne????


Så idag har det inte blivit mycket gjort, har mest rått om den lilla "sjuklingen" och jag har faktiskt börjat sy på den där Marimekko panel gardinerna som har legat och väntat på att jag skulle få tummarna loss....de blir säkert såååå fina! Det blir kanske t.o.m en liten gardin kappa till köket också??!!


Fredags kvällen lär väl tillbringas i soffan med nåt dåligt tv program och kanske ett glas vin som sällskap!!!! Trevlig helg!

Ovido - Quiz & Flashcards