Alla inlägg under september 2007

Av Cecilia - 17 september 2007 23:11

GRATTIS CIA!!!!!!!Välkommen i "mid-trettio-års-krisen" klubben!

Av Cecilia - 16 september 2007 20:42

Idag har det åter igen varit Operation Hus Städning, med återställning av möbler, böcker och allmän dammning( som även kommer att pågå den närmaste månaden...) men efter lunch slutade vi städningen för att åka till Thames Festival!


Thames Festival är visst en årlig företeelse (fast jag har aldrig hört talas om den!) som sträckte sig från Westminster Bridge till Tower Bridge, ( för er som inte känner till London är det ca 5 km eller nåt). Vi tog tåget in till Waterloo hela familjen och gick sen ner till Thames'en, ca 5 min gångväg, och vilken fest det var! Massor med stånd med alla möjliga saker och mat stånd från hela världen, som sträckte sig hela vägen längs Soutbank (alltså södra delen av Thamsen), musik av alla de slag och buskers (för er som någonsin har varit i Covent Garden vet vad jag snackar om!)alltså folk som uppträder och spexar på gatorna, jonglerar eller står statyer blixtstilla länge. Det var en härlig eftermiddag med mycket sol och det är så kul att bara titta på allt folk! Bilderna är tagna idag....de två killarna på en av bilderna hade jobbat jättelänge med att göra sand-konstverken men sen började floden höja sig...njut av Glorious London!

Av Cecilia - 15 september 2007 16:49

Igår såg här ut som om tredje världskriget just hade dragit förbi...damm, damm, damm överallt och massor av skit på golvet...de höll på hela dan igår med att putsa(?) väggarna, så nu har vi i alla fall släta väggar utan tegelstenar utstickande! Så idag har det bara varit att ta tag i städningen - maken låg på knä och skrapade upp stelnad mix och jag följde efter med moppen - har tvättat golvet fyra gånger idag och det behövs minst fyra gånger till, sen får vi väl måla alltihopa nån dag sen, kolla in före och efter bilderna!

M var och dansade som vanligt idag och det är ganska avslappnande att sitta och ta en Smoothie eller kaffe och läsa tidningen på ett cafe en tidig lördagsmorron....sen hade hon en kompis här i eftermiddag men de började bråka så kompisen fick gå hem!

Mannen min är på fotboll, så jag sköter mark kontrollen - fint väder idag men man känner hösten i luften...kanske blir detta sommarens sista helg????

Av Cecilia - 13 september 2007 21:44

Här är affärerna inte riktigt kloka - de har redan börjat sälja Halloween saker fastän Halloween inte är förrän 31a oktober! Och sen när de har tagit ner dem sakerna börjar de med jul grejorna! Man tycker det är lite tidigt när de spelar Jinglebells i november! Köpte i alla fall en jättesöt Halloween klänning till M idag - har lovat henne att vi ska ha Halloween party i år, eftersom det inte blev nåt förra året. Any excuse for a party!

Bygg-arbetarna dök naturligtvis inte upp idag, maken ville ställa in hela skiten men de lovade dyrt och heligt att de skulle komma imorron och avsluta jobbet på en dag - annars skulle vi få £100 avdraget på det hela - så okej då!

M var och lekte hos en kompis efter skolan så jag var inte och hämtade henne förrän vid 6-tiden, det är en pojke i hennes klass som är lite autistisk men jättego ändå och M verkar leka bra med honom, hon ville inte ens gå hem! De har ett par barn i hennes klass med mindre lär-svårigheter t.ex svårt med talet eller konsentrationen men alla ungarna i klassen behandlar dem som vanligt och har absolut inga svårigheter att leka med dem - ibland är det mer problem med föräldrarna!

J tjejen var supertrött ikväll så nu är båda barnen i säng innan klockan 9 ( M gick och la sig 8) - vilken lyxig kväll! Kanske blir det bil imorron - mannen hade fått nys om nån så håll tummarna!!!Bilden är på M iklädd alla sina snutte-filtar!

Av Cecilia - 12 september 2007 20:28

Idag var vi på hörseltest med M, för andra gången eftersom hon har lite nedsatt hörsel på ena örat, men de tror att det beror på att hon har en del vax i det örat men vi ska gå igen om en månad och kolla igen men vi tycker att hon hör som vanligt. Hon tyckte det var kul att åka bussen dit eftersom vi FORTFARANDE INTE HAR BIL, antar att det kan va en fördel att bo i en storstad med bra förbindelser i dessa situationer! Så hon gick bara halva dan i skolan idag, för att hon ville äta lunch hemma.

Imorron ska vi förhoppningsvis få släta fina väggar vid våra öppna spisar (engelska byggarbetare kan va lite opålitliga med tider etc, så vi får se om de dyker upp!), de ska sätta puts (??) på väggarna där vi nu bara har tegel (väldigt New York loft-appartment stil!) , det har varit väldigt svårt och tidskrävande att få hit nån så jag hoppas verkligen att de kommer, det skulle bli så fint om det blev fixat! Over and Out för idag!

Av Cecilia - 11 september 2007 23:02

De senaste dagarna har faktiskt varit ganska händelse fattiga...bara vanliga vardagar! Ungarna i skolan, tvätt, stryka, städa, handla...inget kul alls har hänt! Det har i alla fall varit ganska fint väder, varmt och soligt!

Idag damp i alla fall den efterlängtade dvd'n med High School Musical 2 ner i brevlådan, jag vet inte om det fenoment har nått Sverige än men här är alla ungar tokiga i den! För er som inte vet så kom för nåt år sen High School Musical ut, en Disney kreation med lite Fame stuk i modern tappning, om tonåringar som går i High School och plötsligt bryter ut i sång hela tiden, väldigt söta killar och tjejer förstås, som vill tala om att alla kan ha the american dream.

J blev tokig i den och nu har M hängt på, jag har väl bara sett filmen ca 100 gånger och måste faktiskt erkänna att jag vid det här laget kan så gott som alla sångerna...och nu kommer som sagt 2;an, den hade premiär i USA för ett tag sen och nu ska den visas på tv här den 21a september men jag har lyckats få tag på en tidig kopia...så nu återstår bara att se denna sockersöta uppföljaren 99 gånger till och nynna med sångerna! En del av killarna är ju faktiskt söta....:-)

Kollade också på The Bourne Ultimatum ikväll, för er som inte har sett filmerna i Bourne trilogin, så kan jag varmt rekomendera dessa action-späckade nagelbitande filmer...också har de ju Matt Damon i huvudrollen, det är ju värt en liten titt bara för det!

Av Cecilia - 9 september 2007 14:58

Igår kväll blev det en riktig spontan-grillkväll! England spelade fotboll mot Israel och en pappa till en av M's klass kompisar ringde och undrade om vi skulle titta på matchen, maken brukar inte titta på Englands matcherna men vi bjöd hit hela den familjen ändå. Så det blev lite tittande på fotboll (England vann 3-0), grillande och lite vin-drickande, jag brukar inte dricka vin precis men ett par glas slank ner! Barnen skötte sig själva så det var skönt att kunna sitta i trädgården och snacka lite, det har ju inte varit många varma kvällar denna sommaren men nu verkar det som vi har fått en liten "Indian-summer" med ca 25c varje dag, t.o.m varmare än i juni / juli!!!!!


Hittills idag har vi haft en ganska lat morron, har precis kommit hem efter en söndags lunch ute, vi brukar unna oss det ibland, och nu är mannen min på puben och kollar på sitt älskade Brentford som spelar borta match idag men de visar matchen på Sky. Man måste ju prioritera fotbollen!!!!! :-)


Fortfarande utan bil! 

Av Cecilia - 7 september 2007 22:10

Idag köpte jag mig en ny mobil telefon, en knallrosa Motorola W375, tyckte att jag kunde unna mig en ny eftersom min gamla Nokia började bli lite sliten, dessutom hade en affär rea på mobiler, så jag klippte till! Nu ska jag bara bli van vid den också.....

Annars har dagen innehållit ankomsten av Teddy, makens morbrors enorma Gråhund, som vi ska va hundvakt åt i helgen. Vi är ju inte direkt vana vid att ha hund i huset längre, vår gamla hund flyttade med svärmor, och vi påminner oss konstant om orsakerna vi INTE har hund  - visst är tanken om ett husdjur gulligt och mysigt etc men vardagen blir oftast inte så! Det blir alltid JAG som får ta hand om dem!!!! Jag är visseligen ingen djur-hatare men jag kan lika gärna va utan! Fiskar kan jag stå ut med, de fäller i alla fall inte en jäkla massa hår överallt!!

Fortfarande utan bil! 

Ovido - Quiz & Flashcards