Alla inlägg under september 2007

Av Cecilia - 6 september 2007 20:06

Vi har nu börjat planera inför M's 6 års dag den 1a Oktober (hon ska ha kalas dan innan) och vi ska ha ett Pirat- Party! Alla ska klä ut sig till pirater och va allmänt piratiga! Barn kalas här i England är lite mer "big deal" än i Sverige och jag älskar att organisera kalas! När J var mindre brukade vi alltid hitta på kul kalas - vi har under årens lopp haft Popstjärne party, där alla klädde ut sig som pop-stjärnor (naturligtvis!!!), J var Avrile Lavine, jag var Abba-Agneta med long blond peruk och mannen min var Ali-G och baby M var Eminem (med vit t-shirt och hängsle byxor), vi har även haft allmänt maskerad party, tror jag var nån sorts punk princessa i min gamla bal klänning och randiga strumpbyxor och maken hyrde en Tiger kostym med stor huvud som han höll på att svettas ihjäl i. Sen har vi även haft minnesvärda Halloween party'n, ett år klädde jag ut mig till Cruella De Ville och sprej-färgade halva håret svart...vad gör man inte för sina barn..vi har ju också barnasinnet kvar!!!!


J började skolan idag och det kändes lite tomt utan barn hemma , fast ganska skönt också , jag har varit allmän sömmerska idag och har sytt upp ett antal byxor till barnen och har även tänkt att ta itu med alla mina andra sy-projekt - kuddfodral, gardiner...tänkte sy färdigt ett par Marimekko panel gardiner som bara blev halvfärdiga för ett antal månader sen....

Fortfarande utan bil!!!!!!!!

"

Av Cecilia - 4 september 2007 23:10

Idag var det M's först dag i ettan och hon var sååå spänd i morse!!!! Dessutom har hon inte träffat sina kompisar på ett bra tag, hon är en sån unge som älskar skolan och frodas av alla utmaningar. Hon kan redan läsa flytande och tycker det är jättekul att läsa allting...skyltar när vi är ute och kör, löpsedlar..plus att hon är en riktig bokmal! Jag får konstant uppdatera hennes bokhylla!!!!Hon trivs jättebra i denna skolan, vi trodde det skulle va svårare för henne att byta skola när vi flyttade men hon har alltid haft lätt att få nya kompisar. Jag och mannen har också lärt känna en hel hop med nytt folk, vilket alltid är kul! Så idag har alla gamla rutiner börjat igen....storasyster M börjar inte skolan förrän på tordag, så efter det blir allt som vanligt igen!

F.o.m onsdag blir vi även bil-lösa! Mannen min har nämligen sålt vår bil! För tillfället har vi en automatare som mer liknar en mindre buss (vet inte vilket märke det är, jag och bilar går inte ihop!) men vi ska byta tillbaka till en Vauxhall Zafira , som vi hade innan . Vi ska ha en vanlig manuell nu efter som jag ska börja ta mitt körkort igen...för femitielfte gången! Börjar bli lite trött på att bussen och cykla överallt..Jag kan ju faktiskt köra men farbror polisen hade nog inte blivit vidare glad om jag gjorde det!!!!!

Av Cecilia - 3 september 2007 13:13

Idag är det sista dagen på sommarlovet för lill-tjejen men hon tycker nog det ska bli ganska kul att börja skolan igen, hon behöver liten mer stimulans nu och utmaningar efter en ganska slappt sommarlov! Så idag blir det en massa grejs med skol kläder, skolväskor och pennskrin....visst kommer man ihåg pirret i magen inför en ny termin!

Igår hade vi en kompis grill-fest med 9 vuxna och fyra barn och det var kul! Ungarna sprang omkring och de vuxna snackade skit - precis som det ska vara! Men när man är "the hostess with the mostess" blir det inte så mycket tid över till att snacka, fastän jag hade förberett mycket innan! Det blev rundvisning av huset för ett par som aldrig har varit här (fastän vi känner dem ganska väl och de bor i närheten) - huset var nystädat och fint i alla fall,mannen hade t.o.m klippt gräset dagen till ära med sin nyinskaffade gräsklippare!  Alla blev mätta och glada och sen var det bara till att börja diska...! :-)

Av Cecilia - 1 september 2007 22:15

Idag har yrvädret M kommit hem efter 5 dagar själv hos farmor! Första gången iväg själv är ju väldigt speciellt och stort! Snälla pappan körde och hämtade henne i morse och stannade resten av dan där, men tidigt på kvällen ville M åka hem och det blev ett kärt återseende! Det har varit väldigt tyst här denna veckan när hon har varit borta och nu förstår jag hur mina förðldrar känner det efter våra besök!

Igår kväll var vi på party! Inte så stort party visserligen eftersom de bor i en etta med kök/vardagsrum i ett, så det kände genast fullt med bara 10 pers! Drickan flödade fritt och tjejen som fyllde år blev ganska glad i hatten (om man säger så!) och blev sentimental fram på småtimmarna, hon är en gammal kompis/flamma till J's bror och började snacka skol-minnen etc, vilket är ganska svårt för mig att relatera till eftersom jag inte ens fanns i landet då! Men vi hade ganska kul i alla fall!


Innan idag stack jag iväg till en årlig marknad på Kew Green (kommer du ihåg alla minnen Katrin?!)som jag alltid gillar att gå på och för första gången kunde jag gå själv och strosa lite! Köpte inget speciellt men det är alltid kul att titta lite! Åt jättegoda kyckling satay och nudlar till lunch...mums! Jag och gamla kompisen Katrin brukade bo precis där när vi var au-pairer för hundra år sen och det var där jag hade min först riktigt date med min numera kära man!!!

Mannen min gick ut och tog sig en pint ikväll med en kompis men jag var för trött och somnade nästan på soffan...man börjar kanske bli för gammal för sena nätter och partajande???

Ovido - Quiz & Flashcards